Uključivanje žena iz ranjivih skupina na tržište rada

ZAŽELI - Program zapošljavanja žena

Program ZAŽELI!

"Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II"

ZAŽELI Babina Greda

"Uključivanje žena iz ranjivih skupina na tržište rada"

Europska unija “Zajedno do fondova EU”

Zaželi Babina Greda

Plakat
  1. Unaprijediti radni potencijal žena iz ranjivih skupina zapošljavanjem u lokalnoj zajednici
  2. Povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika

Provedbom ovog projekta na području općine Babina Greda izravno se utječe kako na prevenciju prerane instituionilizacije 90 starijih osoba, osoba u nepovoljnom položaju i osoba s invaliditetom i povećanje kvalitete života tih osoba tako i na borbu protiv siromaštva , socijalne isključenosti te smanjenja nezaposlenosti žena u nepovoljnom položaju na lokalnom tržištu rada

Sastavni dio projekta je edukacija žena koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada. Vrsta edukacija će se odrediti u suradnji s HZZ-om, ovisno o specifičnim potrebama na tržištu rada, a bit će provedena od strane ovlaštenih institucija za tu vrstu edukacija. Na taj način će se žene nižih stupnjeva obrazovanja ili vrste obrazovanja koje tržište rada ne potražuje osposobiti za poslove koji će im pružiti priliku za uključivanje na tržište rada i pronalaženje trajnog zaposlenja. Na taj se način osigurava ispunjenje ciljeva i održivost projekta i nakon njegovog završetka.

  1. Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Vinkovci
  2. Centar za socijalnu skrb Županja

Zaželi Babina Greda

Završna konferencija programa Zaželi I.

Projekt Zaželi donio mi je puno toga dobro jer radim u svom selu, ne moram ići od kuće. Zadovoljna sam, nadam se da su i naši korisnici zadovoljni.
Vesna
Vesna
Radnica na projektu Zaželi I.
Nije jednostavno biti star. Za ono što mi je nekada trebalo pola sata, sada potrošim dva do tri, a još trebam i odmarati. Mnogo mi je lakše od kada je projekt Zaželi zaživio u Babinoj Gredi.
Anto
Anto
Korisnik programa Zaželi I.
Na početku je bilo zaposleno 15 žena, preraspodjelom smo došli do 18, a uključeno je bilo 107 krajnjih korisnika. Žene su presretne što su radile i što će se nastaviti s programom.
Dario Omazić
Koordinator I. faze programa Zaželi
Ono što je ženama treće životne dobi najpotrebnije je topla riječ i to se pokazalo s ovim projektom vrlo uspješno. Mi u Općini Babina Greda smo jako zadovoljni.
Josip Krnić, Načelnik Općine Babina Greda
Josip Krnić
Načelnik Općine Babina Greda
Scroll to Top