Uvodna konferencija

Dana 13. studenog 2020. godine, u prostoru „male sale“ održana je uvodna konferencija EU projekta „Uključivanje žena iz ranjivih skupina na tržište rada“ Općine Babina Greda. Konferencija je održana u skladu sa epidemiološkim mjerama i uz prisustvo minimalnog broja ljudi.

Uvodna konferencija Projekta Zaželi

Program uvodne konferencije vodila je koordinatorica projekta Mandica Baškarić. Nakon uvodnih riječi, sve prisutne je pozdravio te uputio nekoliko riječi o projektu g. Saša Šumanovac voditelj Ispostave Županja ispred Hrvatskog zavoda za zapošljavanje PU Vinkovci. Potom je uslijedilo predstavljanje projekta kroz prezentaciju „Uključivanje žena iz ranjivih skupina na tržište rada“. Završni govor je održao općinski načelnik g. Josip Krnić koji je izrazio zadovoljstvo da se na području općine provode čak dva projekta podržana kroz Poziv „Zaželi- program zapošljavanja žena- faza II“ putem kojeg je veći broj žena pripadnica ciljane skupine zaposlen te obuhvaćen veći broj krajnjih korisnika, čime se ova socijalna usluga razvija na dobrobit svih u lokalnoj zajednici.

Cilj projekta „Uključivanje žena iz ranjivih skupina na tržište rada“ jest osnažiti i unaprijediti radni potencijal 15 nezaposlenih žena, pripadnica ciljane skupine s područja Općine Babina Greda, kroz pružanje edukacije i zapošljavanjem u svrhu pružanja potpore i podrške 90 krajnjih korisnika u svakodnevnom životu.

Nositelj projekta je Općina Babina Greda, a obavezni partneri projekta su Centar za socijalnu skrb Županja i Hrvatski zavod za zapošljavanje PU Vinkovci.

Vrijednost projekta je 1.385.950 HRK te je iznos u cijelosti sufinanciran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

Projekt se provodi u trajanju od 18 mjesec, od 21. srpnja 2020. do 21. siječnja 2022. godine.

Scroll to Top