Dana 19. lipnja 2020.g. sa početkom u 12:00 sati u „Maloj sali“ Kralja Tomislava 4, 32 276 Babina Greda, održana je završna konferencija projekta „Zapošljavanje žena iz ranjivih skupina na području Općine Babina Greda – UP.02.1.1.05.0058““.

U svom razdoblju provođenja od trideset (30) mjeseci ovaj se projekt pokazao kao nužna potreba i krajnji korisnici su ga ocijenili kao pozitivan primjer prakse brige za osobe treće životne dobi. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.455.194,58 kuna i 100% je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Na početku provođenja projekta zaposleno je petnaest (15) žena koje su imale osamdesetdevet (89) korisnika. Uslijed kasnije preraspodjele financijskih sredstava zaposlene su dodatne tri (3) žene, te se broj korisnika povećao za osamnaest (18). Projekt je završio sa ukupno zaposlenih osamnaest (18) žena koje su imale stotinusedam (107) korisnika.
Zaposlenim ženama dodijeljeno je i osamnaest (18) bicikala, te oprema za rad u vidu prsluka za hladnije vrijeme, majica kratkih i dugih rukava i ruksaci.

Također za uspješno provođenje projekta zaposlena je jedna osoba na puno radno vrijeme kao koordinator, te dva sata dnevno svog radnog vremena su radili na projektu voditelj i računovodstveni službenik koji su zaposlenici Općine Babina Greda.

Provedenim postupkom javne nabave osigurani su i paketi higijenskih potrepština za krajnje korisnike.

Zainteresiranim zaposlenim ženama je omogućeno osposobljavanje za njegovateljicu i gerontodomaćicu radi povećanja svoje konkurentnosti na tržištu rada. Osposobljavanje za njegovateljicu je završilo je osam (8) žena, dok je osposobljavanje za gerontodomaćicu završilo devet (9) zaposlenih žena.

Dokumenti:

Naćelnik Općine Babina Greda Josip Krnić

POVEZNICA:

Kategorija: FOTONOVOSTI